top of page

Yoga, op en naast de mat

YOGA IS OVERAL


Je kunt overal Yoga doen, op elk moment van de dag. Het is niet nodig om flitsende yogakleding te dragen om vervolgens in een mooie Yoga pose te staan. Kleding dat fijn zit en niet in de weg zit tijdens het uitvoeren van de yogahoudingen is belangrijk. Je kunt je matje overal uitrollen; thuis, in het bos of op andere plekken die jezelf prettig vindt. Ook kun je yoga beoefenen zonder yoga matje, bv met je voeten in het gras. Hoe lekker is dat. Stel je voor , je loopt door het bos en je ziet daar een boomstronk of tak. Dan kun je bv je been op de tak zetten en een vooroverbuiging maken of jezelf uitstrekken op de grond en naar een vooroverbuiging komen. Heerlijk in de buitenlucht.


Yoga is meer dan alleen de houdingen (asana's), je ademhaling heb je altijd bij je. Probeer je bewust te zijn van je ademhaling. Wanneer je overdag merkt dat je stress ervaart of dat je het te druk hebt, check dan je ademhaling en kijk of je je ademhaling naar je buik kan sturen voor een aantal buikademhalingen.


Probeer tijdens de dingen die je overdag doet (boodschappen, douchen of bv huishoudelijke taken) je bewust te zijn van het moment , zonder in je hoofd al bezig te zijn met wat je allemaal nog moet doen. In het nu zijn geeft rust. Een mooie zwaan die je inhet water ziet, je aandacht volledig hebben bij een vriend/vriendin die jou iets verteld, genieten van je kind/eren, genieten van de zonnestralen op je huid enz..

Als je een wandeling maakt in het bos, strand of een andere plek, je bewust te zijn van je ademhaling, de omgeving met al je zintuigen, het gevoel van je voeten op de grond.

Daarnaast je bewust te zijn van je gedachten ( zijn mijn gedachten waar?), zonder een oordeel te vellen over jezelf of over anderen. Meebewegen met het leven,

accepteren wat er is.

Yoga begint als je van de mat afkomt na een yogales, hoe ga je om met de dingen in je dagelijkse leven die op je afkomen. Kun je de dingen accepteren die er zijn.

Dat is yoga, balans tussen lichaam en geest.

94 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page